Política 10/09/2017

Julian Assange es posiciona a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya

En un tuit, el fundador de Wikileaks es dirigeix en català a "Espanya" i adverteix el govern de l'Estat que "els arrests enforteixen"

Ara
1 min
Julian Assange, el fundador de Wikileaks. AFP

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, s'ha posicionat a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya. En una piulada en català publicada aquest diumenge, Assange adjunta l'emblemàtica fotografia de Jeff Widener que simbolitza la repressió durant les protestes de Tiananmen el 1989. "Espanya, això no funcionarà a Catalunya", assegura: "Els catalans tenen dret a l'autodeterminació. Els arrests només unifiquen i enforteixen".

Aquest mateix diumenge, a més, l'exministre de Finances grec Iannis Varoufakis ha afirmat en una entrevista al 'Huffington Post' que "Madrid vol aixafar Catalunya per donar-los una lliçó". Varoufakis ha assegurat al mitjà que "si Catalunya aconsegueix independitzar-se trobarà una solució convenient en cinc minuts per tornar a demanar l'entrada [a la Unió Europea] i ser readmesa".

"No veig un paral·lelisme entre el Brexit i Catalunya", ha assegurat l'exministre grec: "El Brexit va ser el resultat d'un provincianisme militant d'aires xenòfobs sobretot impulsat per gent marginada per l'establishment i en contra de la Unió Europea. Els catalans no són així. Primer, no són racistes ni xenòfobs. I segon, volen ser part de la Unió Europea. Simplement no volen ser part d'Espanya. No és el mateix. La comparació adequada és entre Catalunya i Escòcia", ha insistit.

Tot i que no ha explicitat el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya, Varoufakis ha assegurat que "tots els pobles tenen dret a la lliure autodeterminació".

stats