Política 14/12/2013

Junqueras: "Mai havíem arribat tan lluny, ni sigut tants ni tingut tanta força"

El president d'ERC afirma que negant el dret a votar, l'Estat "converteix independència en un sinònim de democràcia"

Ferran Casas / Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras i Marta Rovira a l'acte d'ERC 'Votar és democràcia' / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha proclamat aquest dissabte a la tarda davant més de 4.000 persones i en l'acte 'Votar és democràcia' al Fòrum que l'independentisme a Catalunya "mai havia arribat tan lluny, ni sigut tanta gent ni tingut tanta força" com després de fixar la data i la pregunta per a la consulta sobiranista del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la veu entretallada per l'emoció, ha admès que era "complicat arribar a l'acord" a l'entorn de la pregunta i que no estava gens clar fa només uns dies, i per això ara cal "aprofitar l'oportunitat extraordinària". Ha refusat el discurs de la "por" que arriba des d'Espanya i ha afirmat que quan l'estat espanyol en lloc de fer ofertes o seduir no fa altra cosa que amenaçar "converteix independència en un sinònim de democràcia". "Hi ha més demòcrates que independentistes, i cada cop que ens amenacen i ens diuen que no podem votar ens cohesionen", ha indicat.

"Nosaltres ara hem de dir que sabrem ocupar el nostre lloc davant les urnes", ha manifestat. I per fer-ho, els partits catalans han triat una pregunta que, segons ell, és "millor, molt millor" que la que volia inicialment ell i ERC, que no era doble. "És millor encara que sigui perquè som molts més a defensar-la", ha explicat donant valor a la unitat aconseguida entre els republicans, CiU, ICV i la CUP. "La foto de tots junts allà, a Palau i amb el president és una força extraordinària que hem de preservar".

I davant les urnes els líders catalans han de fer campanya junts per guanyar: "Els que hi érem no som rivals, sinó que som companys i som amics amb totes les diferències legítimes que vulgueu", ha afirmat abans d'acabar el discurs amb un "guanyarem!" i crits d'independència a l'escenari, on estava acompanyat per la secretària general del partit, Marta Rovira, i els representants de la societat civil i artistes que avui han volgut donar suport als republicans.

stats