Política 10/10/2013

Reunió Junqueras-Navarro al Parlament per parlar del context polític

El primer secretari del PSC trasllada la seva proposta federal, que el líder d'ERC rebutja

Europa Press
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'han reunit aquest dijous al Parlament per abordar diversos assumptes de l'actualitat política i econòmica catalana. La trobada, d'uns 40 minuts, s'ha desenvolupat en un to cordial però s'han constatat una vegada més les diferències entre els dos partits sobre la sortida que cal donar a Catalunya pel que fa a les seves relacions amb l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha insistit en la seva 'tercera via' i li ha presentat a Junqueras la reforma federal que impulsa amb el PSOE -a començaments de juliol van aprovar la 'Declaració de Granada', que els socialistes consideren el millor camí sense trencar amb l'Estat. ERC ha descartat des del principi qualsevol 'tercera via', i va destacar aquest dilluns que els recels del PP a la proposta de finançament d'Alícia Sánchez-Camacho són un exemple més que la sortida és la plena sobirania catalana.

Sobre la consulta només hi ha l'acord que s'ha de celebrar, ja que el PSC defensa que només és possible si és legal i acordada amb l'Estat, mentre que ERC, malgrat ser partidària de negociar amb el govern espanyol, considera que s'ha de celebrar encara que no hi hagi acord. Navarro i Junqueras també han parlat d'economia, i han conclòs que les seves receptes econòmiques coincideixen bastant malgrat que aquest any els socialistes han estat molt crítics amb el fet que el Govern hagi prorrogat el pressupost, una decisió que va comptar amb l'aval d'ERC.

stats