Política 15/01/2019

La junta de jutges defensa el repartiment de la causa de l'1-O

Els jutges traslladaran al poder judicial els dubtes de l'exdegana de Barcelona sobre l'assignació

Montse Riart
2 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

BarcelonaLa junta de jutges d'instrucció de Barcelona, l'organisme que reuneix els 33 magistrats d'aquesta àrea de la ciutat, ha signat un comunicat en el qual defensen l'assignació al jutjat d'instrucció número 13 de la denúncia que va acabar convertint-se en la macrocausa sobre l'organització de l'1-O a la ciutat i en el pal de paller del processament dels líders independentistes al Tribunal Suprem. El comunicat insisteix que el repartiment es va fer "aleatòriament" a través del sistema informàtic del deganat. És el mateix argument que fa servir la degana actual, Mercè Casso, en la resposta que tomba el recurs governatiu que havia presentat l'advocat de quatre excàrrecs del Govern investigats en aquest cas i que qüestionava el repartiment.

El comunicat assegura que les suposades irregularitats "són falses" i carrega especialment contra l'anterior degana de Barcelona, Maria Josep Feliu, que actualment és magistrada a l'Audiència de Barcelona i que va posar en dubte en una entrevista a TV3 el sistema de repartiment. "És lamentable que una magistrada en exercici faci aquest tipus de manifestacions, que causen un greu descrèdit a l'administració de justícia", diuen els magistrats d'instrucció, que asseguren que portaran les manifestacions de Feliu davant del Consell General del Poder Judicial i la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè les valorin.

Defensa del jutge Ramírez Sunyer

Els jutges d'instrucció també defensen en el seu comunicat la feina de l'anterior titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que va morir el 4 de novembre passat. "Va ser un exemple d'honestedat, compromís amb la funció i professionalitat, i va actuar en tot moment amb elevats valors ètics i amb ple respecte als drets fonamentals i a les garanties constitucionals", diu el comunicat.

stats