Política 27/12/2015

Junts pel Sí avisa la CUP que no farà més propostes després de l'empat en l'assemblea de Sabadell

Fonts de la coalició sobiranista asseguren que demà valoraran públicament el resultat sobre la investidura de Mas

Oriol March
2 min
Junts pel Sí anunciant el preacord que han presentat a la CUP per la investidura / FRANCESC MELCION

BarcelonaEls diputats de Junts pel Sí tenien una consigna, ahir: guardar silenci sobre el desenvolupament i el resultat de l'assemblea que ha celebrat la CUP a Sabadell sobre el futur de la legislatura i, més concretament, sobre la conveniència d'investir –o no– Artur Mas president de la Generalitat. El silenci, segons fonts de la coalició, es guardarà oficialment fins avui dilluns, que es reuneixen els òrgans directius de la formació al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts consultades per l'ARA, però, la intenció és no fer cap més proposta, després de la reclamació de l'esquerra alternativa a generar una nova proposta. "No ens mourem més", assenyalen aquestes fonts, que consideren que ja s'ha arribat al límit de les converses.

La decisió la prendrà el consell polític

El focus d'atenció, després de l'empat registrat a 1.515 vots en l'assemblea de la CUP, es desplaça al consell polític que l'esquerra alternativa celebrarà el dia 2 de gener, just una setmana abans que expiri el termini per investir un president sense haver de convocar noves eleccions catalanes. Dimarts, Junts pel Sí va fer arribar als anticapitalistes una proposta de preacord que inclou un pla de xoc social –270 milions per a mesures urgents–, un full de ruta per al procés constituent i un consell de presidència "transició" comandat per Artur Mas i amb tres figures –Neus Munté, Oriol Junqueras i Oriol Romeva– que formarien part d'aquest organisme col·legiat.

"Qui ha de moure peça és la CUP", asseguren fonts de Junts pel Sí. La proposta presentada aquest dimarts, segons dirigents de Convergència consultats durant la setmana, era "acceptable" tant per al partit de Mas com per a l'esquerra alternativa. El president de la Generalitat en funcions té un acte demà al migdia al Catllar (Tarragonès), on inaugurarà el Centre Penitenciari Mas d'Enric.

stats