Política 13/01/2014

El jutge avançarà la declaració de la infanta Cristina

José Castro ho ha confirmat després de la renúncia de Cristina a recórrer en contra de la imputació

Enric Borràs
1 min
La infanta Cristina, entrant a la feina aquest dimarts a Barcelona / EFE

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, ha declarat que avançarà la declaració com a imputada de Cristina de Borbó, prevista d'entrada per al 8 de març. "És obligat avançar-la", ha declarat aquest dilluns al matí en arribar als jutjats de Palma, sense concretar la nova data. Probablement no la decidirà fins dimecres a darrera hora o bé fins dijous, quan s'hagi acabat el termini perquè les parts personades al cas presentin un recurs en contra de la imputació de la filla del rei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió del jutge arriba després que la defensa de la filla del rei d'Espanya li hagi comunicat que no presentaria cap recurs en contra de la citació de la infanta. Si l'haguessin presentat és probable que els tres jutges de l'Audiència de Palma que havien de prendre la decisió final l'haguessin confirmat, i això hauria deixat Cristina de Borbó en una situació força pitjor. Hauria quedat clar que no només un, sinó quatre jutges veuen indicis criminals en contra seu.

El que no se sap és, a banda de quan, com serà la declaració de la infanta Cristina. És a dir: si entrarà als jutjats com tots els altres imputats, deixant el cotxe particular a l'entrada de l'aparcament de Palma i baixant per l'anomenada "rampa de la vergonya" o si tindrà cap mena de tracte especial. En aquest darrer cas seria una excepció que no s'ha concedit a cap altre imputat dels casos Nóos o Palma Arena, però es podrien esgrimir motius de seguretat per forçar-la.

stats