POLÍTICA
Política 03/04/2013

El jutge del cas Palau confirma la fiança a CDC com a responsable civil

Aquest és l'últim tràmit abans de tancar la instrucció del cas i fixar una data per al judici

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, ha desestimat el recurs presentat per CDC contra la fiança que el jutge havia interposat a la formació política, a qui considera responsable civil a títol lucratiu de l'espoli del Palau de la Música i el presumpte desviament de fons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pijuan va interposar a CDC una fiança de 3,3 milions d'euros que CDC va fer efectiva entregant com a garantia l'escriptura d'un dels edificis que el partit té al carrer Còrsega de la capital catalana, tot i que va recórrer la decisió.

En una interlocutòria feta pública aquest dimecres, el jutge confirma la fiança a CDC com a responsable civil a títol lucratiu i explica que la formació hauria obtingut "un benefici econòmic que prudencialment s'ha fixat en 3,3 milions d'euros".

El jutge creu que hi ha "raonables sospites", fundades en indicis "sòlids i plurals", que es van desviar fons a la formació política. D'una banda, a través d'entregues "opaques de diners" des de la Fundació Orfeó Català a CDC des del 2002 al 2008, quan Artur Mas era el secretari general de la formació política, a través dels extresorers Carles Torrent i Daniel Osàcar, i que haurien reportat un total de 2.314.495 euros. D'altra banda, amb facturació falsa, els anys 2007, 2008 i 2009, a través d'empreses com New Letter i Letter Graphic, per un import de, almenys, 982.000 euros.

A més, CDC hauria rebut de la constructora Ferrovial, "sota l'encobriment de donacions que hauria fet a la Fundació del Palau, sumes de diners que no obeïen a la llibertat del donant, sinó al pagament de comissions per obra pública adjudicada".

Aquest era l'últim tràmit que quedava per resoldre abans que Pijuan doni per finalitzada la investigació.

stats