El jutge embargarà els béns dels comissionistes de Madrid

Més Madrid, el PSOE i Unides Podem es personen en la causa com ja va fer l'Ajuntament

2 min
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en un acte aquest divendres a la capital espanyola

MadridDesprés d’admetre la querella de la Fiscalia Anticorrupció contra Luis Medina Abascal i Alberto Javier Luceño, que s’haurien embutxacat més de sis milions d’euros per comprar material sanitari per a l’Ajuntament de Madrid, el jutge ha decidit fer cas també de la petició del ministeri públic i embargar els béns d’aquests dos empresaris, tal com ha avançat aquest divendres El País i ha confirmat l’agència Efe. L’objectiu és assegurar que es recuperin tots els diners que haurien estafat Medina i Luceño.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge, a més, els ha citat com a querellats a tots dos el 25 d’abril. La Fiscalia els atribueix els delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals per les presumptes irregularitats orquestrades en la compra de mascaretes, tests i guants durant la primera onada de la pandèmia. L’Ajuntament de Madrid va pagar 11,9 milions d’euros per tot aquest material sanitari.

El govern municipal madrileny que pilota l’alcalde José Luis Martínez-Almeida intenta desvincular-se del cas i dijous l’Ajuntament es va personar a la causa. Ho ha comunicat aquest divendres el mateix alcalde, que ha intentat demostrar amb aquesta decisió que el seu govern està compromès a “exercir totes les accions per restituir fins a l’últim cèntim que s’hagi pogut haver estafat”.

L’oposició reclama més dades

L’oposició, però, no confia en la paraula de l’alcalde, i Més Madrid, el PSOE i Unides Podem també s'han personat com a acusació particular. Rita Maestre, portaveu de Més Madrid, ha insistit que encara hi ha moltes incògnites per resoldre: per exemple, com ho van fer els dos empresaris per posar-se en contacte amb el consistori madrileny i quin paper hi va jugar el cosí de l’alcalde, Carlos Martínez-Almeida.

El govern municipal continua defensant la seva innocència i el PP també fa pinya amb la seva versió. Aquest divendres ho ha fet el nou líder conservador, Alberto Núñez Feijóo, que ha presentat Almeida com un home “íntegre” que li mereix tota la credibilitat. També la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha assegurat que confia “plenament” en l’alcalde. La presidenta madrilenya també té oberta una investigació per les presumptes irregularitats comeses pel seu govern en la contractació de mascaretes i que esquitxa el seu germà per haver-se endut una comissió de més de 55.580 euros.

stats