Política 17/04/2019

JxCat també sol·licita a la JEC que Jordi Sànchez pugui participar en les rodes de premsa des de la presó

Demana que el cap de llista pugui comparèixer per videoconferència com Junqueras

N.o.
2 min
L’expresident de l’ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, ahir declarant en el judici al Procés al Tribunal Suprem.

BarcelonaDesprés que la Junta Electoral Central hagi autoritzat aquest dimarts al cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, participar en una roda de premsa a l'ACN des de la presó de Soto del Real, JxCat també ha demanat que ho pugui fer el seu candidat, Jordi Sànchez, des del mateix centre penitenciari. En un escrit a l'organisme electoral, demana que el cap de llista de JxCat pugui participar en les rodes de premsa de les agències Efe i ACN, respectivament. La primera, amb data aquest dijous a dos quarts de dotze, i la segona, diumenge 21 d'abril a la mateixa hora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura de Carles Puigdemont ha entrat l'escrit aquest vespre a última hora, amb la voluntat que la JEC també doni llum verda al seu candidat. Fins ara, aquest organisme s'havia oposat a les peticions dels empresonats.

A diferència d'ERC, JxCat no havia demanat a la Junta Electoral Central participar, concretament, en aquestes rodes de premsa a mitjans públics.

Sí que havia presentat, en canvi, una sol·licitud al Tribunal Suprem, que encara no ha contestat, perquè els caps de llista empresonats –Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull– poguessin atendre mitjans de comunicació en el recés del judici. Aquest dimarts, de fet, la Fiscalia s'ha oposat a la petició amb l'argument que podrien generar "tumults".

D'altra banda, Sànchez també havia sol·licitat a la Junta Electoral Central poder fer un debat a la presó de Soto del Real entre els candidats a la demarcació de Barcelona el 28-A. L'organisme elecotral s'hi va oposar per "falta de concreció". Argumentava que no es detallaven les característiques de la discussió ni quins candidats havien acceptat la invitació –d'entrada, només els sobiranistes ho havien fet–. La candidatura de JxCat va presentar un recurs al Tribunal Suprem, a la sala contenciosa administrativa, contra aquesta decisió.

Paral·lelament, havia demanat a l'organisme, juntament amb el PNB i Coalició Canària, que impedís el debat electoral a Atresmedia perquè no s'hi havien incorporat totes les formacions amb representació parlamentària i, en canvi, sí el partit d'extrema dreta Vox. Aquest dimarts, la Junta Electoral ha prohibit celebrar-lo i el mitjà de comunicació l'ha reformulat deixant-ne fora la formació de Santiago Abascal.

Sol·licitud de JxCat a la JEC sobre les rodes de premsa
stats