Política 19/07/2021

L'alcalde de Premià fitxa com a assessor un exdiputat de Ciutadans

Martí Pachamé treballarà 37,5 hores a la setmana amb jornada flexible i cobrarà 50.000 euros bruts anuals

2 min
L'alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaL'alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro (JxCat), ha fitxat com a assessor l'exdiputat de Ciutadans al Parlament Martí Pachamé, segons l'anunci que s'ha publicat al butlletí municipal i que ha recollit l'ACN. La resolució d'alcaldia, signada el 12 de juliol, estipula el nomenament de Pachamé com a assessor de servei, personal eventual de confiança i assessorament especial. A l'exparlamentari se li aplica el règim estatutari dels funcionaris de carrera "per analogia", amb jornada de treball de 37,5 hores "flexible i amb disponibilitat horària" i una remuneració de 50.000 euros bruts anuals. Se li atribueixen les funcions de "confiança i assessorament especial" per planificar, organitzar i coordinar les activitats de l'alcalde. El govern de Premià de Mar està format per Junts per Premià de Mar-PDECat i el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fitxatge ha causat sorpresa per la divergència de projectes polítics entre el dos protagonistes: un alcalde del partit de Carles Puigdemont i un exparlamentari de la formació taronja que lidera Inés Arrimadas. Pachamé va ser diputat per Ciutadans durant la dotzena legislatura, en concret del 17 de gener del 2018 al 21 de desembre del 2020. En aquest temps va formar part de la Comissió de la Sindicatura de Comptes, de la Comissió d'Economia i Hisenda, de la d'Empresa i Coneixement i la de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de l'Ajuntament s'ha defensat el fitxatge. Fonts del consistori han indicat a l'ACN que a l'hora de contractar Pachamé s'ha valorat "el currículum i la formació professional", i han posat èmfasi en el fet que és doctor en economia. També han argumentat que la incorporació forma part de la sèrie de peticions que van fer "tots els grups municipals" en el decurs de les negociacions de pressupost. Cs hi va votar a favor i ERC es va abstenir, ha indicat la mateixa font. Per tant, el partit de Pachamé va donar suport als comptes municipals de l'alcalde.

stats