L'ANC reclama "escalar el conflicte amb l'Estat fins a fer-lo insostenible"

Es manifesta a les portes del Parlament i ho tornarà a fer aquest vespre a la Meridiana

2 min
Imatge de la manifestació de l'ANC a les portes del Parlament

BarcelonaL'estratègia de l'ANC fa temps que no lliga ni amb la del Govern ni amb la dels partits independentistes. L'entitat reclama que la desobediència institucional acompanyi la mobilització ciutadana per combatre l'Estat i no pas per dialogar-hi. Aquest dissabte diversos centenars de persones han acudit a la convocatòria que l'Assemblea havia fet a les portes del Parlament per donar un nou toc d'atenció als polítics. "Per fer front a l'escenari de repressió caldrien uns representants disposats a escalar el conflicte amb l’Estat fins a fer-lo insostenible. S'ha demostrat que no hi estan disposats. El mínim que els demanem és que diguin clar què estan disposats a fer i què no", expressa el comunicat que s'ha preparat per a l'ocasió.

El cas Juvillà és per a l'Assemblea una nova demostració que els polítics independentistes no estan disposats a desobeir, perquè "fa temps que posen els interessos del partit per sobre del país", en aquest cas, a més, "escudant-se en els funcionaris". "Polítics independentistes, esteu humiliant la majoria del 52% per fer efectiva la independència. Amb la vostra deriva autonomista no ens representeu", ha exclamat el vicepresident de l'Assemblea, David Fernàndez, un dels més contundents durant l'acte. Ell mateix ha reiterat la convocatòria que l'ANC fa per aquest mateix dissabte al vespre: volen tornar a tallar l'avinguda Meridiana de Barcelona com fa més de 660 dies que fa l'independentisme, tot i que la conselleria d'Interior ha denegat els permisos pertinents i ha plantejat reubicar la mobilització per no afectar el trànsit.

Representants del secretariat de l'ANC, amb la presidenta, Elisenda Paluzie, al capdavant, aquest 12 de febrer davant del Parlament.

"Seguirem fent de gota malaia per degradar la imatge d'Espanya", ha tancat l'acte la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie. Ara fa uns dies ja va expressar-li en persona al president del Govern, Pere Aragonès, que l'ANC no comparteix l'estratègia de l'executiu i que exigeix un canvi radical per prosseguir allà on l'independentisme ho va deixar ara fa gairebé cinc anys. "Ja tenim el vot independentista, en què s'ha notat? De moment no s'ha notat en res", ha lamentat acompanyada d'un dels lemes de la mobilització: "Fins quan? Obediència a la majoria del 52%".

Cimera a Waterloo

La ubicació a la plaça Fiveller, a tocar del Parlament, ha estat escollida precisament per criticar la pèrdua de l'escó del cupaire Pau Juvillà a mans de la Junta Electoral Central. Malgrat la contundència en les paraules, ni la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ni els partits independentistes de la cambra van traspassar la línia de la desobediència per intentar retenir l'acta del diputat. Borràs, que dilluns s'explicarà a la junta de portaveus tot i que ha renunciat fer-ho públicament en roda de premsa, es reuneix aquest cap de setmana amb el president de JxCat, Carles Puigdemont, segons va avançar aquest divendres el Més 3/24. Una trobada que també hauria de servir per resoldre els silencis que hi ha hagut sobre aquest cas des de la cúpula del partit: fins ara Puigdemont no ha mostrat cap opinió al respecte.

stats