Llibre
Política 04/05/2021

L’ARA t’ofereix un llibre que reflexiona sobre l’estratègia independentista

'Picar pedra. 50 reflexions republicanes sense jugades mestres' es pot aconseguir per 18 € als quioscos i a la botiga web de l’ARA del 5 al 18 de maig

1 min
Portada del llibre "Picar pedra"

L’independentisme ha viscut desorientat d’ençà dels fets de la tardor del 2017. Un llibre fa una sèrie de propostes per definir-ne l’estratègia. A Picar pedra. 50 reflexions republicanes sense jugades mestres, Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina fan una anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) del moviment independentista i aporten idees sobre el camí a seguir per assolir la independència de Catalunya.

Parlen amb la serenor que els dona el temps transcorregut des que van deixar la primera línia de la política. Revisiten el passat per desmuntar mites, i reflexionen sobre l’actual correlació de forces a Catalunya, els hiperlideratges als partits polítics i el paper que han de tenir els partits –han de moure's més enllà de les praxis del dia a dia de les institucions, diuen–, i sobre l’estratègia de lluita no-violenta –posen de manifest que s'ha d'organitzar millor–. A més, suggereixen canvis sobre com “convèncer” Europa. El llibre fa una defensa del diàleg però també alerta que aquesta via és coixa si no s'hi suma una organització política i social que pressioni l'estat espanyol.

Editat per Saldonar, el llibre Picar pedra es pot aconseguir per 18 € als quioscos i en aquest enllaç del 5 al 18 de maig.

stats