Llibre
Política 04/05/2021

L’ARA t’ofereix un llibre que reflexiona sobre l’estratègia independentista

'Picar pedra. 50 reflexions republicanes sense jugades mestres' es pot aconseguir per 18 € als quioscos i a la botiga web de l’ARA del 5 al 18 de maig

1 min
Portada del llibre "Picar pedra"

L’independentisme ha viscut desorientat d’ençà dels fets de la tardor del 2017. Un llibre fa una sèrie de propostes per definir-ne l’estratègia. A Picar pedra. 50 reflexions republicanes sense jugades mestres, Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina fan una anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) del moviment independentista i aporten idees sobre el camí a seguir per assolir la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Parlen amb la serenor que els dona el temps transcorregut des que van deixar la primera línia de la política. Revisiten el passat per desmuntar mites, i reflexionen sobre l’actual correlació de forces a Catalunya, els hiperlideratges als partits polítics i el paper que han de tenir els partits –han de moure's més enllà de les praxis del dia a dia de les institucions, diuen–, i sobre l’estratègia de lluita no-violenta –posen de manifest que s'ha d'organitzar millor–. A més, suggereixen canvis sobre com “convèncer” Europa. El llibre fa una defensa del diàleg però també alerta que aquesta via és coixa si no s'hi suma una organització política i social que pressioni l'estat espanyol.

Editat per Saldonar, el llibre Picar pedra es pot aconseguir per 18 € als quioscos i en aquest enllaç del 5 al 18 de maig.

stats