Parlament Europeu
Política 17/01/2023

L'Eurocambra multa una eurodiputada del PSOE per "maltractar psicològicament" tres assistents

L'Eurocambra suspèn l'activitat parlamentària de Mónica Silvana durant 30 dies

2 min
Imatge d'arxiu de l'eurodiputada Mónica Silvana

Brussel·lesLa presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha anunciat aquest dimarts al ple d'Estrasburg que ha sancionat l'eurodiputada socialista Mónica Silvana per "maltractar psicològicament" tres assistents parlamentaris. La multa suposa una pèrdua de 10.140 euros en dietes i la suspensió de la seva activitat parlamentària durant 30 dies. "A partir de les conclusions del comitè consultiu per les denúncies d'assetjament entre assistents i eurodiputats, i després de tenir en compte les observacions de l'eurodiputada afectada, he decidit imposar-li una sanció", ha resolt Metsola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, la sanció equival a la pèrdua de 30 dies de l'anomenada dieta diària de 338 per dia, que suma en total 10.140 euros. Aquests diners, en teoria, són per cobrir les despeses d'allotjament i dietes dels eurodiputats quan participen en actes oficials a Brussel·les i Estrasburg. En tot cas, l'eurodiputada espanyola, que va rebre la notificació de la multa aquest dilluns, té dret a recórrer la decisió de Metsola a la mesa de l'Eurocambra. I, de fet, la sanció es podria suspendre temporalment mentre s'estudia el recurs.

La presidenta dels socialdemòcrates del Parlament Europeu, la també espanyola Iratxe García, ha evitat pronunciar-se sobre la sanció i s'ha limitat a respondre a la premsa que respecta la decisió de Metsola contra Silvana, que forma part de la comissió de Desenvolupament i treballa en la delegació de Relacions amb Mercosur. Aquesta multa ha sigut la més greu des que l'Eurocambra va reforçar el 2018 les normes per reduir els casos d'assetjament psicològic i sexual entre eurodiputats, assistents i treballadors. Des d'aleshores, només s'havia castigat la luxemburguesa liberal Monica Semedo sense quinze dies de dietes per la seva actitud amb un assistent.

L'Eurocambra inicia els tràmits per retirar la immunitat a investigats pel Qatargate

Metsola ha fet pública aquesta sanció el mateix dia que el Parlament Europeu ha iniciat els tràmits per retirar la immunitat a dos dels eurodiputats investigats pel Qatargate, els socialdemòcrates Andrea Cozzolino i Marc Tarabella. Els dos noms fa temps que estan sota la lupa de les autoritats belgues i, de fet, la mateixa Metsola va acompanyar la policia a escorcollar la casa de Tarabella, que nega rotundament la seva implicació en l'escàndol. A Cozzolino també li han escorcollat els despatxos i tenia com a assistent Francesco Giorgi, el marit de l'exvicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, i la mà dreta del cervell de la trama, Pier Antonio Panzeri.

stats