Política 09/04/2015

El coordinador d'ICV a l'Hospitalet plega molest per l'acord amb Podem

Considera que la candidatura 'L'Hospitalet en comú' "invisibilitza la feina feta per ICV" des del moment que carrega contra les polítiques de les quals els ecosocialistes són "coresponsables"

Ara
2 min

L'Hospitalet de Llobregat"No puc estar d’acord amb una candidatura que invisibilitza la feina feta per ICV en el govern durant els darrers 16 anys i que qualifica l’acció de l’actual govern municipal, en el qual som decisius i del qual som coresponsables, com una política feta 'd’esquena a la ciutadania'”. Així argumenta el coordinador d'ICV a l'Hospitalet de Llobregat, Lluís Esteve Garnés, la seva renúncia al càrrec després que l'assemblea local dels ecosocialistes decidís, segons ell amb un suport del 50%, integrar-se a la candidatura 'L'Hospitalet en comú' amb Podem, EUiA i Pirates.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat que ha fet públic Lluís Esteve Garnés anuncia que ja va comunicar a l'assemblea local d'ICV la seva renúncia molest amb els acords de confluència. "No puc compartir l’objectiu de 'recuperar la ciutat i les seves institucions per a la seva gent' o frases com 'volem un Ajuntament que sigui un dic de contenció en defensa dels drets dels seus ciutadans'", etziba. Perquè, a criteri seu, els ecosocialistes han "treballat incansablement" per decidir la seva acció política "juntament amb la ciutadania, treballant en xarxa", i actuant com a "veritable dic de contenció de les retallades d’altres administracions, especialment en els serveis socials i educatius".

Degoteig crític

La renúncia del coordinador local d'ICV de la segona ciutat de Catalunya se suma al degoteig de discrepàncies que posen el partit en dificultats. Primer va ser l'exeurodiputat Raül Romeva, que va anunciar la seva sortida del partit pel paper de la direcció al voltant del debat nacional. Aquesta setmana s'hi sumava el portaveu ecosocialista a l'Ajuntament de Barcelona, Quim Mestre, que anunciava la sortida del partit –crític amb l'acord amb Ada Colau i Podem– per incorporar-se a la candidatura socialista que encapçalarà Jaume Collboni. I aquest dimecres transcendia la renúncia als càrrecs del coordinador ecosocialista a l'Hospitalet. Temps de convulsions a ICV.

stats