Política 21/10/2014

L'Ajuntament de l'Hospitalet no ha rebut peticions de la Generalitat perquè col·labori amb el 9-N

Núria Marín afirma a la Cadena SER que el que s'està fent és "al marge de la col·laboració dels ajuntaments"

Europa Press
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha afirmat aquest dimarts que no ha rebut cap petició de la Generalitat perquè l'Ajuntament col·labori amb la consulta alternativa del 9 de novembre. "El que s'està fent és al marge de la col·laboració dels ajuntaments", ha dit en declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press. La Generalitat sí que es va dirigir als ajuntaments quan planejava fer una consulta basada en la llei catalana de consultes, totes dues suspeses després pel Tribunal Constitucional. L'Hospitalet va ser un dels 13 municipis que van dir que no estaven disposats a participar-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Marín ha destacat que el problema que hi ha a Catalunya "no és un problema d'ajuntaments" i que "no es resoldrà" perquè aquests cedeixin locals o nomenin coordinadors per a la consulta, sinó que és "un problema polític" que demana "diàleg i acord". Marín ha reiterat la posició del PSC –partidari que no es convoquin eleccions a Catalunya– i ha demanat que la Generalitat "governi i solucioni els problemes dels catalans, que són l'educació, la sanitat, l'ocupació o la dependència". I ha recordat que el PSC està disposat a donar suport al Govern si CiU se centra en aquests problemes.

"El dia 9 no sé què passarà, possiblement que molts ciutadans participaran en aquesta semiconsulta, però el dia 10 tinc clar que seguirem tenint el mateix problema, amb l'agreujant que estarem perdent un temps preciós per donar solucions als problemes vinculats a la crisi", ha resumit l'alcaldessa.

stats