Política 11/03/2015

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip: "Unió com a partit no és un obstacle. Duran ho podria ser"

En una entrevista a Ara Vídeos confirma que CDC "és independentista" i avança que "descarta pactar amb el PP"

Ara
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que, de cara al procés independentista, "Unió com a partit no és un obstacle. Duran ho podria ser". En aquest sentit, ha afirmat que "CDC és independentista, perquè ha quedat clar que CDC té com a voluntat arribar a un estat propi i independent". En una entrevista a Ara Vídeos, Felip ha respost així a les paraules del coordinador general de CDC, Josep Rull, en què es distanciava de l'etiqueta d'independentista.

De fet, ha dit que, "de cara al compromís nacional" del partit, "descarta pactar amb el PP". Encara sobre política municipal, Felip ha explicat que encara que Podem i ICV es presenten junts a la capital empordanesa, "Podem no farà augmentar el nombre de vots a ICV".

Felip, que ara governa amb majoria absoluta, ha admès que "és prudent i realista" amb els resultats electorals del proper 24 de maig. Serà la primera vegada que és la candidata de CiU a la ciutat. I és que Felip és alcaldessa des del gener del 2013, quan el seu predecessor, Santi Vila, va abandonar l'alcaldia per fer-se càrrec de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

S'ha definit com a "directa i a vegades políticament incorrecta", en casos, per exemple, com la immigració. Felip ha explicat que "caldria canviar els criteris" d'ajudes a les famílies. "Més que donar el peix, s'ha de donar la canya", ha dit, i ha afegit que els diners públics s'han d'enfocar "no tant a la beneficiència sinó a la generació de futures oportunitats".

stats