Política 16/12/2015

L'ANC reuneix aquest dijous DL i ERC en un acte conjunt per instar a la participació el 20-D

Òmnium també entra en campanya i demana que el votant independentista es mobilitzi per evitar una victòria de Ciutadans a Catalunya

Marc Colomer / Oriol March
2 min
Jordi Sànchez va pujar a l’escenari acompanyat del secretariat nacional de l’ANC per exigir unitat als 72 diputats independentistes de Junts pel Sí i la CUP.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) reunirà aquest dijous al matí, en un acte a la seva seu, els candidats dels dos partits independentistes que es presenten a les eleccions generals del 20-D, Francesc Homs, per part de Democràcia i Llibertat, i Gabriel Rufián i Joan Tardà, per part d'ERC. Segons ha pogut saber l'ARA, l'ANC, DL i ERC faran una crida perquè el votant independentista es mobilitzi el proper diumenge i per explicitar de nou el seu compromís amb el mandat independentista del 27-S. La crida conjunta, una mostra més de 'fair play' de les dues candidatures independentistes integrades al Parlament al grup de Junts pel Sí, coincideix amb l'anunci de la CUP en el sentit que farà campanya dins diumenge per l'abstenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC prem l'accelerador així a falta de tres dies per a les eleccions generals, en què l'escenari electoral és especialment incert a Catalunya. Les entitats que han actuat de catalitzador del creixement social de l'independentisme volen garantir la victòria d'un partit independentista a Catalunya i evitar que, tal com pronostiquen algunes enquestes, Ciutadans s'imposi a les circumscripcions catalanes.

De fet, tant l'ANC com Òmnium han entrat en campanya en aquesta recta final cap al 20-D, després d'un intent frustrat dies enrere. L'entitat que dirigeix Jordi Sànchez ha instat en un comunicat "a la unitat d'acció" dels partits favorables al procés constituent de la República catalana per a "defensar" el mandat democràtic del 27 de setembre i així fer "d'altaveus" i "defensar els successius passos" que s'emprenguin a Catalunya des del Congrés i el Senat.

Per això, encara que l'entitat afirma que manté la "postura transversal i respecta la llibertat dels socis i simpatitzants de participar o no", recomana anar a votar per defensar la victòria independentista assolida el 27-S i "defensar els interessos" de Catalunya "al llarg del procés de separació com a nació".

Des d'Òmnium Cultural, ahir van difondre a través de les xarxes socials un missatge que ampliaran als mitjans de comunicació en què es crida a la participació el 20-D. "Que no votin per tu. Per compartir la victòria, compartim la crida", resa l'anunci, en què hi surt un sofà de color taronja en relació a Ciutadans. "El retorn a l'autonomisme comença al teu sofà", afegeix. L'etiqueta de la campanya és #guanyemlestat.

stats