Política 12/12/2013

L'ANC, Òmnium i l'AMI valoren positivament la consulta i la data de celebració

"Ara estem més a prop de ser un país normal", ha dit Muriel Casals, presidenta d'Òmnium

Thais Gutiérrez
2 min

BarcelonaL'Assamblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'han mostrat aquesta tarda satisfets amb la doble pregunta que ha presentat el president Artur Mas aquest migdia.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit que valoren "positivament" que les forces polítiques s'hagin posat d'acord i "ho hagin fet abans d'acabar el termini". Forcadell ha comentat que "no sabem si és buscat, però el 9 de novembre del 2014 farà 25 anys de la caiguda del mur de Berlín i allò va ser un símbol de la llibertat. I estem segurs que el 9 de novembre serà el símbol de la nostra llibertat". Pel que fa a les reaccions d'alguns ministres del govern del PP, Forcadell ha dit "Què n'esperàveu?", i ha assegurat que "anirà a més" però ha recordat que ara "cal mirar endavant i nosaltres treballarem més que mai perquè el 'sí' sigui massiu".

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, per la seva banda, ha dit que "avui és un dia d'alegria perquè les nostres esperances es fan realitat. Venim d'un camí molt llarg, i el 9 de novembre serà un dia de victòria". Casals ha dit que la força del poble "és imparable" i ha que "apel·lem al bon sentit dels polítics espanyols perquè al final respectin la nostra voluntat". A més, ha afegit que "ara estem molt més a prop de ser un país normal".

Per la seva banda, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que "avui és un dia important perquè hem fet un pas de gegant cap al 'sí' i cap a la independència de Catalunya". Vila d'Abadal ha reconegut que "patíem per la pregunta i per la data, i, un cop més, el president Mas ha estat a l'alçada. Això ens ha donat esperança i hem de dir al poble que seguim endavant". Pel que fa a la reacció que hi haurà des de Madrid, el president de l'AMI ha dit que espera "que els escenaris que ens plantegi Espanya siguin intel·ligents". "Catalanes i catalans, tenim feina, que s'acabarà i s'acabarà bé", ha conclòs.

stats