Política 21/12/2014

L'ANC emplaça els partits a posar-se d'acord per convocar eleccions abans que acabi el mes de gener

El secretariat nacional envia una carta a la militància en què admet que "hi ha un temps per a cada cosa i ara és el moment dels polítics", i afirma que l'ANC donarà "tot el suport" al pacte que acordin els partits

Ara
1 min

BarcelonaEl secretariat nacional de l'Assemblea Nacional de Catalunya ha enviat una carta als militants en què emplaça els partits polítics a trobar un acord que permeti "afrontar amb unitat" unes properes eleccions. Per l'ANC, "és l'hora en què els partits polítics, ells i només ells, han de trobar els punts d'acord que els permetin avançar en un full de ruta comú". Ara bé, pressionen perquè les eleccions siguin aviat: "Som optimistes i disposem encara d'un marge de temps important (suficient) perquè l'acord es formalitzi. De fet, hi ha temps per convocar les eleccions fins a finals de gener", diu la carta. Aquest diumenge l'ARA ja ha avançat que després de la reunió del secretariat ahir, l'Assemblea prioritza ara que Mas fixi la data de les plebiscitàries per sobre del format en què s'han de fer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, la missiva no es mulla sobre quin ha de ser aquest full de ruta –si amb la llista unitària de Mas o amb llista paraigua de Junqueras–, i es limita a insistir a reclamar un "acord unitari" entre les diferents formacions. Segons explica el text, l'ANC "està treballant intensament" per facilitar l'entesa i afirma que donarà "tot el suport" al pacte que acordin, perquè serà el que "permetrà executar el full de ruta mitjançant el mandat democràtic sorgit d'aquestes eleccions".

La carta diu que l'ANC "ha estat protagonista" en alguns moments del procés sobiranista, però reconeix que "hi ha un temps per a cada cosa i ara és el moment dels polítics". "L'aparent silenci de l'ANC durant aquestes setmanes ve motivat per la discreció" que requereix el pacte entre CiU i ERC, conclou.

stats