Política 08/05/2013

La CUP intervé "en LAPAO" al Parlament i Mas diu que ho ha entès "perfectament"

"Utilitzaré el LAPAO, espero que ens entenguem", ha dit irònic David Fernàndez. Aquest dijous el Parlament de l'Aragó votarà la nova llei de llengües amb la qual desapareixerà el català de la Franja de Ponent

Ara
1 min
David Fernàndez, aquest dimarts al Parlament / PERE TORDERA

BarcelonaEl portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha començat la seva intervenció a la sessió de control al president Mas dient que parlaria en LAPAO, el nom que el parlament de l'Aragó ha donat al català de la Franja. "Presidenta, utilitzaré el LAPAO, espero que ens entenguem", ha dit irònicament Fernàndez a Núria de Gispert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan ha acabat la intervenció, Mas li ha tornat la broma i li ha respost: "Ens hem entès perfectament, ho he entès tot".

Aquest dijous el Parlament de l'Aragó votarà la nova llei de llengües amb la qual desapareixerà el català de la Franja de Ponent. El català deixarà de dir-se català i passarà a dir-se "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental" (LAPAO). A més, també deixarà de ser oficial a l'Aragó. La nova normativa s'aprovarà només amb els vots del PP i del Partit Aragonès (PAR).

stats