Política 15/01/2015

L'Audiència Nacional arxiva la denúncia contra Facu Díaz pel vídeo satíric de 'La Tuerka'

El jutge Javier Gómez Bermúdez entén que el gag que criticava la corrupció al PP no era cap humiliació per a les víctimes d'ETA

Europa Press
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha arxivat avui la causa contra el director del programa 'La Tuerka News', Facu Díaz, perquè entén que el vídeo d'humor en què comparava el Partit Popular (PP) amb la banda terrorista ETA i anunciava el "cessament de la seva activitat i el lliurament de les armes" no va suposar cap humiliació de les víctimes del terrorisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat, que ha interrogat Díaz durant tot just cinc minuts, ha dictat una interlocutòria tres hores després. En el text assenyala que, "sense fer judicis valoratius sobre el bon o mal gust de l'escenografia usada o sobre l'ús d'una cosa tan terrible com el terrorisme per fer un espai d'humor", la veritat és que l'esquetx no suposa "cap descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes dels delictes terroristes o dels seus familiars".

L'humorista, fent-se passar per un dirigent popular, anunciava en el seu esquetx que diversos membres del PP "s'integraran en Vox i UPyD" i demanava que "no se'ls assenyali ni se'ls recordi el seu passat". DyJ veu en aquesta referència una al·lusió a l'exfuncionari de presons José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA i actualment integrat en Vox, i a Maite Pagazaurtundua, germana d'un policia municipal assassinat, que ara milita a UPyD.

Gómez Bermúdez, però, descarta que aquesta al·lusió, "directament o indirectament, es refereixi a alguna víctima del terrorisme" i dóna per bona l'explicació de Díaz, que ha apuntat que la "idea motriu" de l'espai era que "el PP es dissolia perquè es quedava sense gran part dels seus membres pel fet que aquests estan a la presó per casos de corrupció".

stats