Política 29/01/2015

L'empresa de recursos humans confirma que la seva candidata per a la plaça de l'Ajuntament de Montcada no era Llumà

Les tècniques expliquen al jutge que amb els criteris que els havia traslladat el consistori, la persona idònia era una altra candidata

Laura Díaz-roig
2 min
Bustos i Fernández, asseguts al banc dels acusats / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLes tècniques de l'empresa de recursos humans que va participar en la selecció de la candidata per la plaça de l'Ajuntament de Montcada i Reixach han confirmat aquest dijous que la seva candidata inicial no era Carmina Llumà, sinó l'altra participant, Meritxell Vargas. Segons els criteris que els havia traslladat el mateix consistori –que buscava algú amb gran capacitat de liderar equips–, Vargas era la persona idònia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han explicat les dues tècniques que han declarat com a testimonis a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Barcelona (TSJC), que jutja l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell i el seu germà, Manuel i Franciso Bustos, i l'alcaldesa de Montcada, María Elena Pérez, per tràfic d'influències. El fiscal els acusa d'haver escollit a dit una excàrrec del tripartit per a una plaça al consistori que havia de seguir un concurs públic.

Una de les tècniques, Pilar B., ha detallat que des de l'Ajuntament, i de forma verbal, els havien traslladat que un element important era el fet d'haver liderat equips amb cert nivell d'intensitat i que només una de les candidates, Vargas, era adequada i s'ajustava al que estaven demanant. Per tant, després de les diferents proves, van emetre un informe on consideraven no apta a Llumà.

L'Ajuntament de Montcada, però, va demanar una nova reunió on, segons les dues tècniques de recursos humans, es van fer moltes preguntes sobre la candidata no apta. "Ens van acabar preguntant: 'Però la no apta podria fer la feina?'", ha relatat Pilar B. Com que no hi havia una escala que quantifiqués els criteris, finalment van qualificar d''aptes' les dues.

stats