POLÍTICA
Política 09/07/2012

El jutge confisca 43.000 euros i una quarantena d'obres d'art a casa de Millet

La policia ha estat 12 hores escorcollant la mansió de l'Ametlla del Vallès de l'expresident del Palau de la Música

Laura Díaz-roig
2 min
Mossos d'Esquadra a la porta de la finca de Felix Millet, a l'Ametlla del Vallès, durant l'escorcoll / PERE VIRGILI

BarcelonaFèlix Millet encara tenia a casa, en una caixa forta, 43.000 euros en metàl·lic i una col·lecció d'obres d'arts pendents de valoració al MNAC. Això és, almenys, el que indiquen fonts coneixedores de la investigació, que han vist com els policies que han escorcollat la casa s'enduien els diners i un camió de mudances carregat amb unes quaranta peces d'art, quadres i escultures, suposadament de la seva dona, Marta Vallès, també imputada en el cas de l'espoli. Per tant, i malgrat que teòricament tenien els béns embargats, encara guardaven aquests objectes de valor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular del jutjat d'instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, que investiga el cas Palau des que va rellevar el magistrat Juli Solaz, ha ordenat aquest dilluns l'entrada i escorcoll als domicilis de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, a l'Ametlla de Vallès, i al de Jordi Montull, a Teià.

Els escorcolls han començat a primera hora del matí i han durat dotze hores, des de primera hora del matí i fins a les nou del vespre, amb només una aturada d'una hora per dinar. A l'Ametlla, els agents, el fiscal Emilio Sánchez Ulled i el jutge han trobat Millet dormint, i ha estat la seva dona la que ha hagut de despertar-lo i anunciar-li la visita inesperada. El matrimoni tenia alguns dels seus néts a casa aquests dies.

El perquè de l'escorcoll

Segons la interlocutòria del jutge, Millet i Montull van desviar fons de l'entitat cultural fins a una quantitat fixada en 30 milions d'euros, però els diners en efectiu i els béns consignats al jutjat no arriben a la xifra fixada com a presumpta responsabilitat civil. De fet, Millet ha lliurat al jutjat 4,2 milions d'euros en efectiu i el total del valor de les seves propietats embargades o dipositades fins ara ascendeix a 12,5 milions d'euros. Montull, per la seva banda, havia lliurat 809.000 euros en efectiu i els seus béns estan valorats en 2,4 milions.

El jutge explica que després de practicar-se totes les investigacions pertinents per esbrinar el destí dels fons defraudats –en especial els diners en efectiu cobrats en xecs–, el resultat ha estat "insatisfactori". El jutge atribueix les dificultats a l'"escassa col·laboració" de les entitats financeres.

Per tot això, Pijuan considerava que "no es podia descartar la possibilitat" que Millet i Montull guardessin diners en efectiu a casa seva o documents que poguessin indicar on hi ha els fons desviats.

La interlocutòria també conté una crítica implícita a la instrucció feta per Juli Solaz, ja que adverteix que "la pràctica d'aquesta diligència hauria donat un resultat millor si s'hagués fet al principi".

stats