Política 05/05/2014

Altafulla penjarà la bandera espanyola a l'Ajuntament per no perdre energia en "batalles estètiques"

El consistori va rebre el passat dia 23 un requeriment de la delegació del govern espanyol

Acn
1 min

AltafullaL'Ajuntament d'Altafulla penjarà la bandera espanyola al balcó de la casa consistorial. El 23 d'abril passat el consistori va rebre un requeriment de la delegació del govern espanyol a Catalunya on se li demanava que compleixi amb la llei que regula l'ús de la bandera d'Espanya, una llei el compliment de la qual és observat amb zel per la delegada, Llanos de Luna que, amenaçant amb sancions econòmiques i inhabilitacions, ha posat en marxa una intensa campanya per aconseguir que tots els municipis del país tinguin la bandera d'Espanya a l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La instància judicial ha arribat, segons l'equip de govern format per Alternativa Altafulla-Entesa, Solidaritat Catalana i Convergència i Unió, després que diferents particulars haguessin denunciat que al balcó consistorial no onejava la bandera espanyola. El consistori afirma que "no entrarà en aquest joc" ni perdrà energies en "batalles estètiques".

El consistori d'aquest municipi del Tarragonès assegura que donarà compliment al requeriment del govern espanyol per tal d'evitar rebre cap sanció econòmica. D'aquesta manera, Altafulla complirà amb l'acord a què ha arribat amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual n'és membre de ple dret, que ha aconsellat als seus municipis adscrits que compleixin la llei espanyola amb l'objectiu d'estalviar rebre sancions econòmiques i no entrar en cap "guerra de banderes".

Negar-se a penjar la bandera d'Espanya pot comportar una condemna per via penal que portaria a la inhabilitació de l'alcalde, com a mínim, durant sis mesos, a més d'una sanció econòmica de 150 euros diaris. Per tot plegat, el govern municipal d'Altafulla afirma que "cal prioritzar" i lluitarà per altres "qüestions cabdals per la societat com el dret a decidir, la lluita contra l'atur i les injustícies socials".

stats