Política 04/03/2020

La negociació per al futur de JxCat continua a Lledoners

Acaba sense acord la reunió Bonvehí-Sànchez després que el PDECat impliqués Puigdemont

Pau Rumbo
2 min
El president del PDECat, David Bonvehí

BarcelonaLa negociació entre els diferents actors de l'espai de JxCat ha continuat, en aquest cas a Lledoners. Segons ha avançat El Nacional i ha pogut confirmar l'ARA, el president del PDECat, David Bonvehí, s'ha desplaçat a la presó situada a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) per reunir-s'hi amb Jordi Sànchez i Toni Morral, president i secretari general de la Crida. La situació, com ha anat explicant l'ARA des de dilluns, és de caixa o faixa, segons diversos dirigents consultats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la trobada, segons fonts coneixedores, era que el líder del PDECat traslladés als responsables de la Crida el contingut de la llarga conversa que va mantenir dimarts amb l'expresident de la Generalitat i un dels impulsors del partit groc, Carles Puigdemont, a Brussel·les (Bèlgica). Segons aquestes fonts, la situació està "encallada" després d'aquesta entrevista, que va acabar sense acord. Avui tampoc s'ha arribat a cap conclusió: "Tots els escenaris estan oberts", assegura una veu. Tampoc es descarten més reunions a la presó per tal de mirar d'arribar a una entesa.

Les visites de Bonvehí a Lledoners han estat freqüents; però no tant com el fet, succeït dimarts, que el president del PDECat es desplaci Brussel·les per implicar l'expresident Puigdemont en les negociacions. L'entrevista va arribar en un moment clau per al futur immediat de la galàxia postconvergent, en què fins i tot no es descarta el trencament entre el PDECat i la Crida.

Hi ha diverses sortides sobre la taula: d'una banda, mantenir vives les dues organitzacions (el PDECat i la Crida) i fer un pacte de coalició cada cop que s’hagi de concórrer a una cita electoral. Aquesta idea és la que proposa el Partit Demòcrata.

D'altra banda, l’alternativa, que des de l’inici de la negociació ha plantejat Jordi Sànchez, passa per fer foc nou: deixar de banda les estructures del PDECat i, si cal, també les de la Crida, i forjar un nou partit polític a partir de l’adhesió de les militàncies de les dues formacions i dels independents del grup al Parlament. L’opció descartada, a hores d’ara, és la proposta inicial del partit de Bonvehí: que els independents s’incorporessin al partit després de canviar-li el nom i batejar-lo com a JxCat.

stats