Política 19/09/2014

ERC reivindica que la llei de consultes és “plenament constitucional”

La diputada Gemma Calvet reivindica que Catalunya no ha de demanar permís a l'estat espanyol per votar el 9-N

S. González / R. Tugas
1 min
Gemma Calvet, diputada d'ERC, en el debat de la llei de consultes, al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaLa llei de consultes és "plenament constitucional". Aquesta és la reivindicació que ha fet ERC durant el debat d'aprovació de la norma que ha de servir per convocar la consulta del 9-N. La diputada republicana Gemma Calvet ha reivindicat que Catalunya no ha de demanar permís a l'estat espanyol per fer una consulta que té "legitimitat democràtica" i ha alertat que "no compleixen la Constitució els que es neguen a escoltar la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Calvet ha demanat "generositat" a tots aquells que consideren que la Constitució ha de ser "l'aixopluc del present i del passat" per acollir i donar una sortida a aquest procés que ha definit com un "repte" per a Catalunya i també per a Espanya. "Les lleis poden ser un laberint, però si són un carreró sense sortida fracassen", ha alertat.

ERC considera que la llei de consultes és l'eina "indispensable" per garantir el 9-N, sobretot després d'haver intentat forjar per "totes les vies" un acord amb l'estat espanyol i veure que aquest s'hi nega rotundament.

stats