Política 29/05/2013

Navarro rebutja la insubmissió a la llei Wert perquè "les lleis s'han de complir encara que no agradin"

El primer secretari del PSC creu que Catalunya i Espanya han de continuar "juntes", però "millor". Retreu a Bono i Guerra que cada vegada que parlen alimenten l'independentisme i el nacionalisme espanyol

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha rebutjat la possibilitat que Catalunya es declari insubmisa i es negui a aplicar la llei Wert si s'acaba aprovant tal com està redactada actualment. En una entrevista a la Cadena SER, Navarro ha argumentat que les lleis s'han de complir encara que no agradin, i ha afegit que el govern de Mariano Rajoy i el d'Artur Mas estan aprovant lleis que són "perjudicials per a la societat", però ha defensat que s'han d'aplicar. D'altra banda, ha retret als membres del PSOE, José Bono i Alfonso Guerra, que alimentin l'independentisme i el nacionalisme espanyol quan lluiten contra el projecte federal del PSC. També ha opinat que "Espanya i Catalunya hem de continuar junts, però millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la cimera sobre educació celebrada aquest dimarts al Palau de la Generalitat, Navarro ha deixat clar que el seu partit no donarà suport que Catalunya es declari insubmisa davant la llei Wert. D'aquesta manera, també respon al conseller de la Presidència, Francesc Homs, que en la roda de premsa posterior al consell executiu no va descartar la possibilitat de la insubmissió. De fet, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, també ha apuntat la possibilitat d'insubmissió aquest matí, en una entrevista a TV3.

Navarro ha constatat la unitat dels partits de la cimera amb la defensa de la immersió lingüística i de les competències catalanes, però ha assenyalat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "no va estar tan a favor de la unitat" quan ell va introduir en el debat el paper que la Lomce atorga a la religió.

D'altra banda, el primer secretari del PSC ha lamentat que la seva proposta federal que presentarà avui a Madrid tingui d'enemics membres del seu partit, com l'expresident del Congrés i exministre de defensa José Bono, o l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra. " Mentre Bono i Guerra es dediquen a lluitar contra el projecte federal i de diàleg que jo defenso i es recorden de mi, no es recorden tant dels que volen trencar i separar des de l'independentisme i des del nacionalisme espanyol", ha lamentat.

I en aquest sentit ha afegit que "cada vegada que parlen creix el sentiment independentista en alguns sectors i el sentiment centralista en altres sectors".

En contraposició amb aquesta actitud, Navarro ha defensat que el PSC aposta pel diàleg i la lluita per establir ponts. "Lluitem en contra de la independència i ha favor de l'estat federal", ha conclòs com a resum de la seva proposta de reforma constitucional. Malgrat aquestes veus discrepants dins del PSOE, el primer secretari dels socialistes catalans ha assegurat que el PSOE coincideix amb el PSC en la "necessitat que el país canviï i que evolucioni l'estat de les autonomies".

stats