Política 18/11/2017

Teresa Pitarch i Germà Gordó encapçalen la llista de Convergents per al 21-D

El partit aspira a atraure els votants moderats de l'antiga Convergència, defensors del dret a decidir però crítics amb l'aliança parlamentària del Govern amb la CUP

Efe
1 min
01. Germà Gordó durant un ple del Parlament. 02. Imatge de l’agenda de Xavier Tauler.

BarcelonaConvergents, el nou partit de l'exconseller de Justícia Germà Gordó, ha registrat la seva llista electoral per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre. La candidatura l'encapçala Teresa Pitarch, seguida del mateix Gordó i de Sílvia Requena, segons han explicat a l'agència Efe fonts de l'organització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plataforma Nova Convergència, impulsada per Gordó, ha aconseguit inscriure's al Registre Central de Partits Polítics i, abans de tancar-se el termini per presentar candidatures per a les eleccions del 21 de desembre, ha registrat la seva pròpia llista per la circumscripció de Barcelona.

Pitarch, exdirectora de l'Institut Català de les Dones i estreta col·laboradora de Gordó, és la cap de llista de Convergents, que busca atraure els votants moderats de l'antiga Convergència, defensors del dret a decidir però crítics amb l'aliança parlamentària del govern de Carles Puigdemont amb la CUP.

Tant Gordó com Pitarch van abandonar el PDECat al mes de juny, quan el partit va pressionar l'exconseller de Justícia perquè deixés la seva acta com a diputat de Junts pel Sí, després d'anunciar-se la investigació judicial sobre ell pel cas 3%.

Requena, número 3 de la llista de Convergents, va arribar a disputar unes primàries per ser la candidata del PDECat al Congrés en les últimes eleccions generals, desafiant Francesc Homs, que es va acabar imposant a la votació oberta a la militància.

stats