Política 03/09/2015

El PSOE troba que Rajoy va "molt tard" convocant al desembre

Patxi López avisa que els socialistes poden liderar un govern encara que no siguin els més votats a les generals

Ara
2 min
Patxi López amb Miquel Iceta aquest divendres

MadridEl secretari d'acció política i ciutadania del PSOE, Patxi López, ha considerat avui que convocar les eleccions generals al desembre és "molt tard" perquè el govern de Mariano Rajoy ha demostrat que "ha esgotat el seu temps". López, en una roda de premsa a la seu de Ferraz, s'ha referit a l'anunci de Rajoy que els comicis seran al desembre, sense concretar si seran el 13 o el 20, les dates més probables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens sembla molt tard. Rajoy i aquest govern han esgotat el seu temps i ho saben. La immensa majoria dels espanyols volen canviar radicalment de política", ha afirmat el dirigent del PSOE, per a qui les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig van ser una "demostració clara" d'aquesta percepció. A més de ser "molt tard per al país i per a la societat espanyola", López tampoc ha estimat oportú convocar les urnes al desembre per la proximitat de Nadal, si bé ha remarcat que el PSOE està preparat per a qualsevol data.

Respecte a la teoria de Rajoy que ha de governar Espanya el partit que més vots tregui en les generals, el dirigent del PSOE ha tornat a rebutjar aquest plantejament. "A veure si s'assabenta d'una vegada que en democràcia, de vegades, les coalicions, els acords i els enteniments poden representar molts més ciutadans que un partit que hagi guanyat les eleccions. I és bo que en democràcia governi qui més ciutadans representi", ha sostingut.

López ha recordat a Rajoy que, a Andalusia, el PP va intentar, sent segona força, arrabassar el poder al PSOE o que a Catalunya està intentant unir una aliança perquè no sigui reelegit el president de la Generalitat, Artur Mas. "Hauria d'aplicar-se la història", li ha recomanat l'exlehendakari, qui va governar al País Basc amb el suport del PP per superar la majoria del PNB.

Amb la seva "insistència permanent" que governi la llista més votada, López ha inferit que Rajoy està reconeixent "en el fons" que hi ha una majoria d'espanyols que no vol que torni a governar el PP. El secretari d'acció política i ciutadania del PSOE s'ha mostrat convençut que el seu partit serà el més votat en les generals, en ser el "referent" d'aquest sentiment majoritari de la població.

stats