CAP AL 25-N
Política 10/11/2012

López Tena reclama la independència perquè el Parlament pugui donar solució als desnonaments

El candidat de SI reclama des de Torredembarra la gratuïtat dels peatges catalans

Acn
1 min
Núria Cadenas, Albert Pereira (Tarrafgona), i Alfons López-Tena

TorredembarraEl candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha defensat que cal la independència de Catalunya perquè el Parlament pugui aprovar una llei per permetre la dació en pagament i donar una solució social als desnonaments, després que l'estat espanyol no hi hagi fet de moment "absolutament res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions abans d'un acte de campanya a Torredembarra, López Tena ha proposat "recuperar els 20.000 milions d'euros que Espanya ens roba" i destinar-los a ajuts públics per a les persones desnonades. El candidat de SI també ha reclamat la gratuïtat dels peatges catalans.

SI ja es va mobilitzar per la dació

López Tena ha criticat els "abusos dels bancs" i ha recordat que el febrer del 2010 SI va presentar una proposició de llei al Parlament per permetre la dació en pagament, però que no es va aprovar perquè "els altres partits van entendre que s'havia de traslladar al Congrés dels Diputats". Com que de moment el Congrés no ha actuat en aquest sentit, el candidat de SI considera que la independència de Catalunya és un primer pas per a la solució a aquest problema.

La proposta de SI passa per aprovar des del Parlament de Catalunya una llei de dació hipotecària que permeti que, si una persona no pot pagar les quotes del préstec, "pugui tornar l'habitatge i no degui res", ha dit López Tena. A més, SI també planteja que "no es puguin fer desnonaments sense alternativa social" i que hi hagi ajuts públics per als desnonats amb els diners del dèficit fiscal.

stats