Política 26/12/2013

El PSC pretén l'"encaix singular" mentre no es reformi la Constitució

Lucena explica que Navarro demanarà a Rubalcaba que detalli l'aposta federal del PSOE, però que calen solucions "a curt termini"

Ara
1 min

BarcelonaEl PSC vol canviar la Constitució per crear un estat federal. Però saben que portaria temps −per ara, el PP, necessari per dur-la a terme, no en vol ni sentir a parlar−, i per això el portaveu parlamentari, Maurici Lucena, ha demanat, en una entrevista a l'ACN, reformes que evitin "el xoc de trens". Lucena planteja una "redefinició singular i específica de l'encaix de Catalunya a Espanya" perquè sigui impulsada immediatament i com a "pas previ" a la reforma constitucional. Blindatge de competències, llengua i cultura o finançament serien alguns dels temes a reformar ara, tot i que ha evitat parlar d'una reforma estatutària com la impulsada el 2004, que precisament pretenia això.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha detallat que "sense perdre de vista la gran reforma federal per a tot Espanya, en els propers mesos haurem de buscar una solució per a Catalunya a més curt termini" per donar resposta a l'aposta per l'estat propi que fan CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. "Haurem de plantejar que la redefinició de l'encaix de Catalunya dins d'Espanya ha de ser un pas previ a la reforma de la Constitució que plantegem", ha concretat.

També ha explicat que el PSC intentarà que el PSOE, que s'ha mostrat favorable a una reforma constitucional en sentit federal, s'avingui a "detallar" totes i cadascuna de les reformes que els catalans volen que contingui la nova Constitució. Així ho plantejarà el primer secretari Pere Navarro al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba Rubalcaba, que assumeix que es prendrà com a referència el document de Granada i no la proposta federalitzant de la Fundació Campalans, la del PSC.

stats