EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 05/02/2012

Malestar a l'equip de Chacón per la composició de l'executiva del PSOE

Fonts pròximes a l'exministra diuen que Rubalcaba no ha dissenyat una direcció "integradora"

Acn
2 min
Amb un mig somriure de circumstàncies, Chacón va abraçar el vencedor de la pugna interna.

SevillaLa composició de la nova executiva del PSOE que Alfredo Pérez Rubalcaba sotmetrà al ple del congrés federal aquest diumenge ha provocat malestar a l'equip de Carme Chacón, que considera que no es tracta en absolut d'una direcció "integradora". Fonts pròximes a l'exministra asseguren que si Chacón va decidir renunciar a ser present a la mateixa executiva i a la resta d'òrgans de direcció del PSOE al partit o al Congrés dels Diputats, va ser precisament com a gest de "generositat" que convidava a Rubalcaba a inscriure membres de la seva candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra de Defensa es va reunir aquest dissabte amb Rubalcaba per posar-se a la seva disposició i anunciar-li que no tenia intenció de ser present a l'executiva del partit. A canvi, li va demanar que conformés una direcció integradora que tingués en compte que s'ha imposat per un estret marge de 22 vots i un 51% dels delegats contra el 49% de la llista perdedora. En aquestes condicions, segons l'entorn de Chacón, Rubalcaba hauria d'haver obert la porta a un nombre important de membres de l'equip de Chacón, però els gestos del nou líder del partit han estat escassos.

Rubalcaba ha premiat els que li han fet costat en aquesta llarga travessia. La que va ser la coordinadora de la seva campanya al 20-N, Elena Valenciano, serà la nova vicesecretària general del partit, mentre que el secretari general del PSOE de Castella i Lleó, Óscar López, és el nou secretari d'Organització del partit. També ha situat al seu costat el secretari general dels socialistes bascos, Patxi López, que ocuparà la secretaria de Relacions Polítiques. Entre els vocals, destaquen noms com el secretari general del Grup Socialista al Congrés, Eduardo Madina, i dos dels barons que li han donat suport a la cursa, el secretari general dels socialistes gallecs, Patxi Vázquez, i la secretària general dels càntabres, Lola Gorostiaga.

Griñán, però mirant a les andaluses

Una de les poques concessions ha estat situar com a president del partit al secretari general dels socialistes andalusos. En sortir de la seva última reunió amb Rubalcaba, ja al matí, José Antonio Griñán ha afirmat que se sent "a gust" amb el resultat del Congrés, que demostra, ha dit que tot el partit es bolca ara en Andalusia, però el cert és que la llista dels cinc representants andalusos que l'acompanyen a l'executiva l'ha redactada l'equip del nou secretari general del PSOE.

stats