Política 11/09/2019

Ple tècnic a la manifestació independentista de la Diada

El nombre d'inscrits arriba als 450.000, segons l'última xifra feta pública per l'ANC, i hi ha almenys 250.000 samarretes venudes i 1.300 autocars reservats

Ara
2 min

BarcelonaLa plaça d’Espanya de Barcelona serà el centre neuràlgic de la manifestació independentista de l’Onze de Setembre d'enguany. La mobilització, organitzada per l’ANC i amb el suport d’Òmnium Cultural i l’AMI, dibuixarà un estel que ocuparà els carrers Tarragona, Creu Coberta i Gran Via i les avingudes del Paral·lel i de Maria Cristina, amb la plaça com a punt de confluència. "Volem representar que des de camins diferents hi ha punts de trobada on ens posem d’acord per un objectiu comú", va explicar la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en la presentació de la mobilització, que enguany té per lema "Objectiu independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els organitzadors fan una crida a la participació perquè insisteixen: "Quan la societat civil mobilitzada, el Govern i la majoria independentista al Parlament caminem plegats, som capaços d’arribar molt lluny". Per això demanen que la ciutadania es mobilitzi i "ompli els carrers". Alhora, demanen que la gent que vulgui participar-hi s'hi inscrigui perquè tots els trams quedin plens i l'acte pugui transcórrer ordenadament. "Cal tornar a posar la independència al centre del debat, només així podrem afrontar els reptes que s’albiren a l’horitzó", insisteixen.

26 trams

Com és habitual en les mobilitzacions de la Diada, la manifestació es divideix en trams per assegurar una distribució homogènia dels participants. Aquest cop n'hi ha 26 i, de moment, ja hi ha 400.000 persones inscrites, 250.000 samarretes venudes i 1.200 autocars, segons l'ANC. L'ocupació dels trams és, ara mateix, la següent:

  • 12 trams plens
  • 14 trams gairebé plens

Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web o per telèfon, i de manera individual o en grup.

La Diada per la República començarà a les 17.14 hores, però l'organització recomana ser al tram assignat a les 16 h.

stats