Política 18/02/2018

Una manifestació ultra a Balsareny s'acaba amb tres agredits

Els fets van tenir lloc quan la manifestació ja s'havia dissolt i se n'havia anat la policia

Acn
1 min
La manifestació de 'Por España me atrevo' ha finalitzat davant l'Ajuntament de Balsareny, on hi ha intervingut el delegat de Democracia Nacional a Catalunya, Albert Bruguera.

BarcelonaUna manifestació ultra de Balsareny d'aquest dissabte al vespre es va acabar amb tres agredits en un bar del poble. Segons ha avançat el diari 'Regió7' i ha confirmat l'alcalde de la població, Isidre Viu, a l'ACN, quan la marxa ja s'havia dissolt un grup de gent que havia participat en la manifestació va increpar tres persones que eren a fora d'un bar del poble, entre les quals hi havia els propietaris del local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el relat de l'alcalde, els presumptes agressors "sense solta ni volta van donar un cop de puny a un dels veïns, a un altre cops amb el pal d'una bandera i l'un altre una plantofada". Viu ha explicat que un dels agredits va anar a Urgències i va presentar una denúncia, mentre que els altres dos estan estudiant si la presenten aquest diumenge. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que van rebre la denúncia d'una única persona per lesions greus i amenaces.

Durant la manifestació, convocada per la plataforma 'Por España me atrevo', no va haver-hi cap incident, tot i que va estar custodiada per un ampli dispositiu policial. Fins a sis furgons dels Mossos van acostar-se fins a Balsareny amb motiu de la marxa.

L'alcalde de Balsareny ha denunciat que es tracta d'una situació "intolerable" i diu que els manifestants són "gent violenta i que anaven a caçar". "És molt greu que en una societat avançada com la nostra no puguem fer res més que amagar-nos davant de persones com aquestes", ha lamentat Viu, que creu que els manifestants "només buscaven que hi hagués una confrontació".

stats