Política 12/07/2019

Maragall: "ERC s’ha convertit en el gran adversari a batre"

El republicà critica el pacte de la Diputació i diu que el PSC vol "reconquerir Catalunya"

M.o.
1 min
Ernest Maragall: “La diplomàcia catalana ha  de fugir de provocacions”

BarcelonaEl cap de files d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, després de veure com els pactes deixaven el seu partit sense l’alcaldia de la ciutat i sense la presidència de la Diputació, ha defensat que ara els republicans són "el gran adversari a batre" i que, cada cop més, en el mapa polític del país hi ha dues grans forces, que són ERC i el PSC. "El PSC està substituint Cs per intentar capgirar la majoria sobiranista", ha remarcat. Sobre l’acord entre Junts per Catalunya i el PSC a la Diputació, ha lamentat que els sobiranistes hagin triat "el partit del 155" en lloc de triar-los a ells.

Maragall ha assegurat, amb tot, que després de l'escenari dibuixat ERC assumirà "el lideratge de la continuïtat del projecte sobiranista", i ha defensat que el PSC té el gran objectiu de "reconquerir Catalunya". Ha lamentat, en aquest sentit, que Junts per Catalunya hagi "caigut en aquesta temptació" i ha defensat que el partit haurà de donar explicacions al país.

El líder republicà també s’ha referit al fet que la fiscalia s’oposi a la possibilitat que l'ex tinent d'alcalde Joaquim Forn pugui assistir al ple de cartipàs de dimarts a l'Ajuntament, i ho ha titllat d’"escandalós". Sobretot, ha dit, perquè ho justifica dient que hi pot haver risc de reiteració delictiva –tot i que el ple només té l'objectiu d'aprovar el funcionament del consistori– o que pot alterar la convivència. Maragall ha celebrat que Colau hagi demanat per carta que Forn pugui assistir al ple, però ha considerat una "primera renúncia" que el govern municipal no actuï de manera conjunta i que el PSC no firmi la carta.

stats