Política 08/03/2016

Margallo avisa per carta Romeva que la seva conselleria "xoca frontalment" amb la legalitat

El ministre d'Afers Exteriors en funcions demana esperar la sentència del TC abans de mantenir una interlocució "completa"

Ara / Efe
1 min
El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha comparegut aquest dimecres a la comissió d'Exteriors / EFE

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha avisat per carta el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, que la seva voluntat de fer del departament una estructura d'estat "xoca frontalment amb la legalitat espanyola i internacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, enviada el 17 de febrer i a la qual ha tingut accés Efe, és la resposta del ministre a l'escrit que li va enviar Romeva el 28 de gener on li manifestava el seu interès a mantenir una reunió "amb la finalitat de tractar assumptes d'interès comú i establir mecanismes d'informació i col·laboració".

Tanmateix, el ministre li recorda que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès competències de la conselleria, motiu pel qual considera "aconsellable" esperar que el Constitucional es pronunciï "per reprendre del tot" els cursos habituals d'interlocució entre aquest ministeri i la Generalitat de Catalunya. "Com seria el meu desig", conclou.

El ministre, però, garanteix la plena continuïtat de la col·laboració del ministeri amb Catalunya "dins de les competències que constitucionalment li corresponen en l'àmbit de l'acció exterior", i assegura que "ha estat interès molt especial" del ministeri que dirigeix "la protecció dels seus ciutadans, la promoció de la llengua i la cultura catalanes" i la col·laboració amb les seves accions de cooperació al desenvolupament, així com la defensa dels interessos econòmics i comercials de les empreses catalanes a l'exterior.

La carta ha transcendit un dia després que el Govern publiqués el decret per adaptar les atribucions de Romeva a la sentència, un decret que implica el canvi de nom de la conselleria i que inclou canvis en l'àmbit de les seves atribucions.

stats