DRET A DECIDIR
Política 24/10/2012

Maria Badia: "M'han dit que no havia d'internacionalitzar el conflicte"

L'eurodiputada del PSC diu en un article al seu blog que la carta que va subscriure amb CiU, ICV i ERC i que ha desembocat en la seva dimissió "s'ha sobredimensionat, s'ha manipulat" i ha creat una "forta incomoditat" al PSOE. "La prudència no ens ha de deixar muts", adverteix

Ara
2 min
Maria Badia, en una imatge d'arxiu / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'eurodiputada del PSC Maria Badia es reafirma. Després que s'hagi vist obligada a dimitir per la carta que va subscriure amb CiU, ICV i ERC en què demanava a la UE que intercedís per fer cessar les amenaces d'ús de la força contra Catalunya per part de l'estat espanyol, Badia ha fet un apunt al seu blog en què explica que va rebre ordres del seu grup perquè no situés el conflicte Catalunya-Espanya en el pla internacional: "M'han dit que no havia d'internacionalitzar el conflicte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'explicar les ordres que va rebre, afegeix que la carta que va subscriure "no va dirigida a les Nacions Unides sinó a una comissària de la UE que justament és responsable dels drets de ciutadania europea". Segons Badia, "la difícil situació per la que passen les relacions entre Catalunya i Espanya té repercussions en quasi tots els àmbits i a tots els nivells polítics. També al Parlament Europeu". "Perquè per resoldre els nostres conflictes, cal diàleg i deixar les forces de seguretat "en pau", tant a Espanya com a Catalunya. Aquest és l'objectiu de la carta i no cap altre!", argumenta l'ara ja exsecretària general del grup socialista espanyol a l'Eurocambra.

"Que la prudència no ens deixi muts"

Per Maria Badia, la carta s'ha "sobredimensionat, manipulat, instrumentalitzat" fins al punt que "ha creat una forta incomoditat en diferents sectors". Per aquestes "incomoditats", va posar el càrrec a disposició del president del PSOE a l'Eurocambra, Juan Fernando López Aguilar, que aquest dimecres ha acceptat la dimissió. "En lloc de preocupar-nos i condemnar les amenaces fetes contra Catalunya, es condemna els signants d'una carta que justament demanen més diàleg i menys visceralitat", lamenta Badia, que acusa el govern espanyol del PP de crear "crispació". I conclou: "Hem de ser prudents perquè tot és molt fràgil, però la prudència no ens ha de deixar muts".

stats