Política 20/02/2013

El Parlament reclama la compareixença de Llanos de Luna perquè doni explicacions

Tots els grups menys el PP i C's demanen que assisteixi a la cambra catalana per justificar les denúncies als ajuntaments sobiranistes o els casos d'espionatge

Acn
2 min
Llanos de Luna, amb Sánchez-Camacho, durant el discurs del dia de la Constitució / ACN

BarcelonaLa delegada del govern espanyol haurà de comparèixer al Parlament per explicar quines són les seves competències. CiU, ERC, PSC i CUP s'han sumat a la petició d'ICV-EUiA perquè María de los Llanos de Luna aclareixi en comissió parlamentària fins on arriben les seves atribucions. En els darrers mesos, Llanos de Luna ha estat molt criticada per part dels mateixos grups que han demanat aquest dimecres la seva compareixença. La delegada del govern espanyol ha denunciat diversos municipis catalans per haver-se declarat 'territori català lliure i sobirà', per no penjar la bandera espanyola a l'ajuntament o per contractar trens per a la Diada. El Parlament li reclamarà també explicacions pels casos d'espionatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara no s'ha determinat quina serà la comissió parlamentària en què haurà de comparèixer la delegada del govern espanyol. En tot cas, CiU, ERC, PSC i CUP han votat favorablement a la compareixença de Llanos de Luna i, per tant, han superat els vots en contra de PP i C's.

Rebutjada la compareixença per Barcelona World

També a petició d'ICV-EUiA, la comissió d'Interior del Parlament ha votat la compareixença del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per informar del possible emplaçament dels parcs temàtics Barcelona World. En aquest cas, la compareixença ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU, ERC i PP.

Els ecosocialistes havien demanat que Espadaler donés explicacions sobre la possible ubicació dels parcs temàtics en una zona de risc químic. Tot i votar-hi en contra, ERC s'ha mostrat disposada a acceptar les compareixences dels consellers d'Economia, d'Empresa i Ocupació i de Territori i Sostenibilitat. Els republicans han rebutjat les explicacions sobre el risc químic que pot suposar Barcelona World en entendre que el risc està sota control, tenint en compte que a la mateixa zona ja funciona sense problemes el parc temàtic Port Aventura.

stats