Política 03/09/2014

La JNC triarà el seu proper president a través de primàries obertes a la militància

És la primera vegada que la branca juvenil de Convergència farà servir aquest mètode per escollir líder

Oriol March
1 min

BarcelonaLa direcció de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), encapçalada per la seva presidenta, Marta Pascal, va acordar ahir al vespre que el proper líder de la formació s'esculli a través de primàries obertes a tota la militància –uns sis mil afiliats, segons dades de l'organització– en el proper congrés de la branca juvenil de Convergència. Aquest conclave, que en un principi s'havia de fer a l'octubre, es desplaça cap al primer trimestre del 2014 per no interferir en una tardor marcada per la consulta prevista per al 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió l'ha comunicat Pascal a la militància a través del newsletter de la formació. "Tenim per davant els mesos més importants de la història de de Catalunya, tant des de la perspectiva dels reptes col·lectius del país com des d'una perspectiva generacional. Votar i regenerar", defensa la presidenta de la JNC en la seva comunicació.

"En l'àmbit de la regeneració democràtica hem anar sumant elements, des de la reflexió a les mesures concretes, per intentar fer aportacions de gruix. És en aquest àmbit on seguim creient que cal un pas endavant valent que contribueixi a l'acostament de la política als joves i que afavoreixi la democràtica interna en la construcció de lideratges", assenyala Pascal. La traducció d'això són les primàries que se celebraran per triar líder.

Al llarg dels propers mesos la JNC treballarà en el reglament de les primàries i determinarà si, d'ara endavant, les fa extensibles a tots els càrrecs de la direcció. La vicepresidència d'acció interna i coordinació, dirigida per Anna Seijas, serà l'encarregada de regular el procediment.

stats