Política 23/02/2013

Mas preveu més ajustos pel 2014 però confia que el dèficit entri en “fase de control”

Com menys endeutada estigui la Generalitat, destaca el president, menor serà la seva "dependència" financera respecte de l'Estat

Roger Mateos
1 min

Cerdanyola del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat per fet que l'any que ve caldrà fer més ajustos pressupostaris, però s'ha mostrat convençut que els sacrificis dels últims temps donaran els seus fruits: "Anem caminant cap a la fase de control de les finances públiques catalanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant del consell nacional de Convergència, que s'ha reunit aquest dissabte a Bellaterra, Mas ha posat de relleu la "reducció de recursos públics sense precedents" que ha hagut d'afrontar la Generalitat en els darrers tres anys i que ha obligat a prendre "decisions políticament molt poc rendibles" i molt costoses electoralment.

Mas ha advertit que aquest esforç s'haurà de continuar fent el 2013 i el 2014. "Tenim dos anys de turbulències en els recursos públics, segur. Ens hem de posar el cinturó de seguretat. Encara ens queda un trajecte difícil", ha alertat.

Però al mateix temps té la convicció que Catalunya camina cap a l'estabilització de les seves finances, i aquesta fase de control "és absolutament imprescindible" perquè significa la "no dependència" financera respecte de l'Estat espanyol. Degut a l'alarmant nivel d'endeutament de la Generalitat, Catalunya té ara el grau de dependència financera "més gran", i això vol dir que l'Estat té capacitat per "controlar les finances" catalanes.

Mas ha denunciat que en arribar al Govern es va trobar els calaixos "sense diners però plens de deutes". Catalunya, ha dit, es troba ara que porta "poca roba i fa molt fred", però "està acostumada a resistir a la intempèrie".

stats