Política 24/10/2012

Mas assegura que un estat català podria pagar pensions fins i tot una mica més altes

Veu "immoral" que s'intenti "ficar la por al cos" quan les pensions estan "més garantides" a Catalunya

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la sessió de control al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha negat que un estat català no pogués pagar les pensions i fins i tot ha assegurat que serien una mica més elevades que les d'ara, ja que a Catalunya hi ha més feina i un salari mitjà més alt. Les pensions, per tant, estan "més garantides" aquí que a Espanya. En declaracions a Ràdio Tele-Taxi, Mas ha considerat "immoral" que s'intenti "posar la por al cos" dels pensionistes amb declaracions com les de la presidenta del PPC. "Això no té perdó", ha dit. De fet, ha explicat que si la Seguretat Social de Catalunya fos independent, dels últims quinze anys, tretze s'haurien tancat amb superàvit i s'haurien pogut fins i tot millorar una mica les pensions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha remarcat que tothom sap que les pensions es paguen amb les cotitzacions de les persones que treballen, i com que a Catalunya hi ha més feina i el salari mitjà és més elevat, les pensions "podrien ser fins i tot una mica més altes". Ha afegit que el fons de reserva que hi ha no dóna ni per pagar sis mesos de pensions, la qual cosa demostra que la base són els treballadors.

En definitiva, segons Mas, a Catalunya, precisament perquè hi ha més feina i el sou és més elevat, "les pensiones estan més garantides que a la resta d'Espanya", el contrari del que diuen alguns com la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

stats