Política 06/11/2012

Mas entén les pors dels empresaris per les pressions "brutals"

El candidat de CiU els demana suport al procés català que es resoldrà en una consulta però Valls, de la Cambra, no passa de demanar el pacte fiscal

Ferran Casas
1 min
Artur Mas, Miquel Valls i Núria de Gispert, aquest dimarts a la Cambra de Comerç / ACN

BarcelonaUna Catalunya independent podria reduir el seu deute, abaixar impostos i atendre els compromisos socials. I la seva renda per càpita estaria, fins i tot, al nivell d'Alemanya segons que ha explicat aquest dimarts al migdia a la Cambra de Comerç de Barcelona Artur Mas. Per tot això ha demanat als empresaris el seu suport al procés català malgrat les "pressions brutals" que reben i s'ha mostrat comprensiu amb que molts d'ells tinguin por i no expressin clarament la seva opinió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU, que participava en un acte electoral organitzat per l'entitat i moderat pel director de La Vanguardia, ha afirmat que davant uns partits espanyols que "no diuen quin projecte tenen i es limiten a desqualificar" la seva formació fa una aposta innovadora i que, a més, "acabarà donant la veu al poble, que s'haurà de pronunciar". "Altres -ha dit- fan pressions brutals als empresaris perquè es pronunciïn en contra. I per un projecte empresarial hi ha d'haver una idea, ha de parir-la algú i tenir un projecte. A més, hi ha capacitat d'assumir risc", ha afirmat Mas fent un paral·lelisme 'ad hoc' per l'auditori. El president ha admès que hi ha dubtes i qüestions que encara no es poden resoldre però que ell anirà "fins on acompanyi el poble català".

Al seu torn, el president de la Cambra, Miquel Valls, ha assegurat que el gran objectiu del proper Govern ha de ser resoldre el problema del "finançament autonòmic" i en aquest sentit ha ofert suport i col·laboració a Mas.

stats