Política 03/06/2015

Mas "celebra" que Colau hagi "rectificat completament" la seva posició sobre el MWC

El president de la Generalitat adverteix que Barcelona competeix amb "altres ciutats molt poderoses que, per poc que badem, ens guanyaran la partida"

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha "celebrat molt" aquest dimecres que la pròxima alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi "rectificat completament" la seva visió sobre el Mobile World Congress (MWC). Mas ha fet referència al suport mostrat per Colau a la proposta de l'encara alcalde de Barcelona, Xavier Trias, perquè el MWC segueixi tenint la capital catalana com a seu. "Els discursos també canvien", ha constatat Mas, després de recordar les reserves de Barcelona en Comú, la candidatura que encapçalava Colau, cap al MWC. "Estem competint amb altres ciutats molt poderoses que, per poc que badem, ens guanyaran la partida", ha advertit Mas, que a més ha insinuat que l'estat espanyol no defensa el projecte amb la consistència amb què ho faria si es fes a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en resposta al portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, en la sessió de control al president de la Generalitat en l'arrencada del ple d'aquest dimecres. Fernàndez ha fet èmfasi en la lluita laboral a Movistar, una empresa que segons ha denunciat "rebenta drets laborals", una "companyia carronyaire i escanyapobres" amb "beneficis pornogràfics" que "guanya cada dia 17 milions d'euros". Segons Fernàndez, la Generalitat és "còmplice" perquè en aquest conflicte laboral es posiciona "al costat del fort".

De fet, també considera "còmplices" d'aquesta situació els "sindicats de la concertació" que no s'enfronten a l'empresa per la situació laboral dels seus treballadors, especialment els subcontractats, que queden "fora dels drets sindicals". "La precarietat no és una fatalitat, és una estratègia de poder", ha afegit. Tot i reconèixer que hi ha "empreses molt grans amb un poder de negociació molt gran", Mas ha puntualitzat que en aquest cas "no hi ha unitat sindical" pel que fa a la manera d'afrontar el conflicte laboral.

Herrera demana "lleialtat institucional" amb Colau

Per la seva banda, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha emplaçat Mas a "estar a l'altura del moment i del càrrec que ostenta" i actuar amb "lleialtat institucional" amb el pròxim equip de govern a la ciutat de Barcelona, que liderarà Colau. "No es deixi endur per la ràbia que té a uns i a altres", ha afegit. Mas ha defensat el seu dret a expressar la seva opinió sobre l'escenari polític a Barcelona: "Si alguna actuació posa en perill el futur de la ciutat o del país, ho explicaré, encara que no els agradi", ha advertit. A més, ha recordat que la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, va arribar a parlar d'"odi" cap al president de la Generalitat i ha aprofitat per demanar a Herrera que miri d'evitar que socis d'ICV actuïn com a "sembradors d'odi en aquest país".

stats