Política 16/06/2015

Mas atribueix l'èxit del 9-N al Govern i la CUP: "Va ser la revolució dels de la samarreta i els de la corbata"

En un debat amb motiu dels 20 anys de Vilaweb, el president de la Generalitat rememora amb David Fernàndez la seva abraçada la nit del procés participatiu i en revela una altra d'uns dies abans

Roger Mateos
1 min
La trobada d'Artur Mas i David Fernàndez en l'acte del vintè aniversari de Vilaweb, una xerrada presentada per Vicent Partal / @vilaweb

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha atribuït l'èxit del procés participatiu del 9-N al binomi Govern-CUP, que va empènyer la convocatòria per damunt dels "tacticismes" en el moment més crític de trencadissa al bloc sobiranista. "Va ser la revolució dels de la samarreta i els de la corbata". Ho ha dit en un debat amb el portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, organitzat per Vilaweb en l'acte de celebració dels seus 20 anys al CCCB, moderat pel director del diari digital, Vicent Partal, autor del llibre "Desclassificat: 9-N".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte també ha servit per evocar la imatge de l'abraçada entre Mas i Fernàndez el 9 de novembre, al centre de recollida de dades del procés participatiu, que va esdevenir viral. Segons Mas, va ser una abraçada "espontània i absolutament autèntica". "Ens va sortir això", ha resumit. Fernàndez ha recordat que un company seu basc va tuitejar la fotografia amb el missatge en euskera: "Herri bat" (Un poble).

Mas, de fet, ha recordat que va haver-hi una altra abraçada dies abans. Va ser en una de les "tenses" i "extenuants" reunions prèvies al 9-N, al Palau de la Generalitat, quan semblava que tot es podia trencar perquè el Govern, ERC, ICV-EUiA i la CUP no es posaven d'acord en la manera de desafiar l'Estat amb la consulta. "En acabar, el David Fernàndez em va agafar i, davant d'alguns que eren allà, em va fer una bona abraçada: havia sortit bé la reunió", ha relatat. Mas ha definit Fernàndez com "un home proper i tendre, encara que sovint estiguem en desacord".

stats