VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 26/11/2013

Mas: "El governador del Banc d'Espanya hauria de ser més prudent"

Avisa que l'Estat no pot "estirar més les orelles" a Catalunya i defensa la política de privatitzacions

Ferran Casas
2 min

Enviat especial a Nova Delhi (Índia)El president de la Generalitat, Artur Mas, ha contestat avui al governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, que va fer un relat apocalíptic d'una hipotètica independència de Catalunya. Mas ha afirmat que "hauria de ser més prudent" en les seves afirmacions i ha recordat que països de les dimensions de Catalunya, com ara Noruega o Suïssa fora de la UE, o Dinamarca i Àustria, dins la Unió, tenen més bona salut econòmica que Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se amb els ministres indis de Telecomunicacions i Ciència i Tecnologia, ha rebutjat "les històries apocalíptiques de sempre" i ha valorat també el mandat del ministeri d'Hisenda de fer més retallades per complir amb els objectius de dèficit. En aquest sentit ha afirmat que "ja en sabem, de gastar menys, i no ens poden estirar les orelles". Es referia al fet que el seu govern va heretar una situació dolenta de les finances i que, com l'espanyol, necessita temps per remuntar-la. A més, pateix "un infrafinançament" injust, com també ho és "la imposició del dèficit". Mas ha indicat que des que és president "ja fa el màxim possible" i que tot i els esfoços que es fan, serà "díficil de complir l'objectiu de dèficit de l'1,58%".

Una de les vies per complir amb els objectius de dèficit són les privatitzacions. En aquest sentit ha desafiat ERC o qui sigui a dir "com ho faria" per evitar retallar 2.000 milions si es nega a dur a terme privatitzacions com les dels pisos de l'Incasòl. "S'ha de triar; i si es diu que no es vol retallar, s'ha d'aclarir d'on surten els diners", ha desafiat.

stats