VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 26/11/2013

Mas sobre la consulta: "Si no anem amb compte, fatigarem la gent"

Avala negociar data, pregunta i marc legal en bloc com vol ERC, però avisa que cal fer-ho "diferent i millor que l'Estatut"

Ferran Casas
1 min

Enviat especial a Bombai (Índia)"Si no anem amb compte fatigarem la gent. Ara podem fer-ho diferent i millor que amb l'Estatut". L'avís es d'Artur Mas davant la tensió i les giragonses negociadores que està prenent el procés per acordar, ara en bloc tal com ha demanat ERC i ha avançat l'ARA, la data, la pregunta i el mecanisme per demanar a l'Estat que autoritzi a Madrid el referèndum independentista. El president de la Generalitat ha tret importància al desacord i ha recordat que "quan fa tres mesos hi va haver el debat de política general al Parlament vaig dir que abans de finals de desembre havíem d'acordar la data de la consulta per a l'any que ve, la pregunta que havia d'incloure's en la consulta i les vies legals per fer la consulta", ha recordat des de Bombai aquest dimarts al vespre. Ha reblat que "no té sentit fer-ho per parts" i que és millor "fer-ho així perquè sinó es complica a cada tram".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'acord amb la posició arbitral que ha decidit adoptar en aquest debat –"no vull un mullader permanent", ha dit–no intervindrà fins al final i tindrà contactes bilaterals "discrets", i ha demanat als partits que defensin la seva posició però no tibin la corda més del compte malgrat que vol evitar "donar-los lliçons". "El que no ens podem permetre és el no-acord i per això tothom ha de fer un esforç", ha indicat. El seu to, però, és optimista sobre la possibilitat d'acord "perquè hi ha molta gent que vol un pas endavant definitiu i no podem decebre". Cal, segons ell, crear un "clima propici" perquè les coses surtin i no hi hagi "fatiga" com va passar en el procés de l'Estatut.

stats