Política 23/04/2013

Mas recorda que són majoria els catalans que volen exercir el dret a decidir

El president afirma en el missatge de Sant Jordi que cal treballar des de la unitat "per tenir entre tots cura de la nostra rosa"

Ferran Casas
1 min
Artur Mas durant el seu missatge institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi / ACN

BarcelonaArtur Mas ha indicat aquest Sant Jordi que els grans processos, com ara la convocatòria de la consulta que està prevista per al 2014, “són els que volen una gran majoria i els justos per als catalans d’avui i els de demà”. Ho ha dit en referència també a la necessitat d’afrontar-ho des de la unitat: “Si tots ens ajudem a tenir cura de la nostra rosa, tindrem un jardí esplèndid”, ha afirmat. Ho ha fet a primera hora del matí a través dels mitjans de comunicació públics en un missatge institucional amb motiu de la diada i des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat amb l’estàtua de Sant Jordi al darrere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fent paral·lelismes amb la festa del llibre i la rosa, ha dit que el procés i la situació actual “té algunes espines i requereix molt treball per tirar endavant”, unes espines que s’esquivaran millor “si ho fem junts”. Mas ha afirmat que Catalunya té “un gran potencial” retingut per la manca d’instruments, i per això ha insistit que cal “demanar el dret a decidir”, que per ara l'Estat espanyol nega. Tot plegat per tenir cura “de la nostra rosa”.

En l'al·locució, Mas ha demanat dedicar avui temps a passejar, sortir al carrer, remenar i comprar llibres: si pot ser, en català, d’autors catalans i d’editorials catalanes.

stats