Política 22/04/2011

Mascarell no veu “cap voluntat” al PSC per desmarcar-se del PSOE al Congrés

El conseller de Cultura lamenta que els socialistes no voldran ajudar a Madrid perquè la Generalitat aconsegueixi el fons de competitivitat

S. Sabaté
1 min
Pelegrí assegura que reduirà la burocràcia Recoder s'estreny el cinturó i rebaixa expectatives Mena prioritza la llei del comerç i la reforma del SOC Ferran Mascarell comença amb la llei del cinema

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, creu que el PSC es mantindrà en línia amb el PSOE al Congrés dels Diputats. Així ho ha manifestat en una entrevista al programa El Món a RAC1, en què ha dit que no veu “la voluntat ni cap possibilitat” a una votació per separat dels socialistes catalans. “Crec que això no passarà, ja que buscaran algun subterfugi que ho faci impossible, i em sap greu”, ha dit Mascarell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exsocialista creu que el seu anterior partit ha fet una “lectura incorrecta” del terme federalisme i pensa que “l'esquerra ha estat poc capaç de veure com s'ha desenvolupat la societat catalana”. En aquest sentit, ha tornat a reclamar “un estat més eficient” per a la societat catalana, que doni resposta “a les necessitats culturals, lingüístiques, econòmiques i polítiques del nostre país”.

Mascarell, que ha publicat el llibre Catalanisme deucentista, un recull dels articles que ha publicat els darrers tres anys, expressa que en cap moment vol significar una crítica al seu expartit. “No és cap crítica a posteriori, perquè no n'he fet cap ni en faré cap de moment”, ha pronunciat.

D'altra banda, el conseller de Cultura creu que la coincidència de les vacances de Setmana Santa amb Sant Jordi no deslluirà la festivitat i posa de relleu la prioritat del pla de foment de la lectura de l'executiu català després de conèixer-se que més de la meitat dels catalans no llegeix cap llibre.

stats