SENTÈNCIA DEL TC
Política 25/03/2014

Lucena apunta que "el PSC va advertir que el desenllaç més previsible de la declaració seria aquest"

El portaveu socialista afirma que la sentència assenyala que "l'única manera de fer la consulta és acord entre governs, que pot costar més temps i energies, però és l'única manera"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha lamentat la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania, que "no representa una bona notícia", però ha recordat que "el PSC va advertir que el desenllaç més previsible seria aquest". "Representa una oportunitat per posar el comptador a zero, que també ho faci el president de la Generalitat", ha demanat, cosa que significaria "que tots reconeguem que la consulta és desitjable, però només té un camí, l'acord entre governs". "Qualsevol altra drecera ens duu a un carreró sense sortida", ha insistit, i ha posat èmfasi en el fet que "l'única manera de fer la consulta és acord entre governs, que pot costar més temps i energies, però és l'única manera".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC ja vam advertir que el punt tombat, que d'acord amb l'ordenament jurídic no tenia recorregut constitucional", ha recordat Lucena. El dirigent socialista ha subratllat que "els 12 membres del TC s'han expressat per unanimitat en el mateix sentit", perquè "qualsevol estudiant de primera de carrera ho veia, és negre sobre blanc". "El camí de la majoria sobiranista és equivocat", ha conclòs el portaveu parlamentari del PSC.

stats