Política 30/01/2015

La jutge del cas Mercuri cita a declarar Bustos dijous que ve per haver regalat rellotges a la cúpula de l'FMC

Se li atribueix un delicte de malversació de fons públics

Efe
2 min
DELICTES CONTRA L'ADMINISTRACIÓ 
 Manuel Bustos, ara apartat temporalment de l'alcaldia de Sabadell, està imputat per delictes contra l'administració pública per la seva presumpta participació en la trama.

BarcelonaLa jutge del cas Mercuri ha citat el 5 de febrer l'exalcalde de Sabadell (Vallès Occidental) Manuel Bustos per interrogar-lo per la seva imputació per malversar suposadament 14.060 euros públics destinats a formació per regalar rellotges a la cúpula de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Segons han informat avui divendres fonts judicials, la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell també ha citat per a dijous que ve, 5 de febrer, l'exsecretari general de l'FMC Adolf Moreno, així com el comptable de l'entitat municipalista, en el marc de la seva investigació en aquesta peça separada del cas Mercuri.

En aquest cas, la jutge ha imputat de nou per malversació Bustos arran d'un informe dels Mossos d'Esquadra, que en la documentació comptable intervinguda en el registre de la seu de l'FMC van descobrir la compra de 70 rellotges per valor de 14.060 euros el juliol del 2011, al cap de pocs dies de la celebració del XX Consell Nacional de l'entitat, que estava presidida per l'exalcalde vallesà.

Segons la documentació intervinguda, els diners per pagar els rellotges van ser carregats en concepte de "publicitat i propaganda" en el capítol de "formació i seminaris" dels comptes de la federació municipalista, que el 2011 es va nodrir en un 94,18% de fons públics.

Per aquest motiu, la jutge conclou que la compra dels rellotges es va dur a terme "sense que aparentment existís cap relació entre la despesa i la partida pressupostària al càrrec de la qual es va efectuar". Per això creu que Bustos, el secretari general de l'FMC Adolf Moreno i el comptable van poder haver incorregut en un delicte de malversació.

Malgrat que la imputació de Bustos per aquesta nova peça separada del cas Mercuri va transcendir el passat 21 de gener, la data de la citació per a dijous que ve no s'ha concretat fins avui, just el dia en el qual ha quedat vist per a sentència el primer judici contra Bustos pel cas Mercuri, en aquest cas per pressionar suposadament perquè l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) fitxés la dona del cap del seu gabinet jurídic, l'exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà.

stats